петак, 5. јун 2015.

Staklo za stolariju



STOLARIJA STAKLO

Kada kupujete stolariju, bez obzira da li je u pitanju PVC stolarija ili ALU stolarija, bez obzira da li imate poverenja u kvalitet izrade, poverenja u rokove i cena da vam se čini pristupačnom, treba da obratite pre donošenja odluke o kupovini, ko je proizvođač profila neročito ako se radi o PVC stolariji. Malo proverene proizvođjačke firme čijim niskim ponudama proivođači stolarija podlegnu, mogu da se u jednom trenutku pokaže kao vaša loša investicija.
Pri kupovini treba da se konsultujete i sa tehničkim stručnjcima o odabiru najbolje opcije za izbor stakla jer ono čini 80% prozorskog okna.
Parametri za kvalitetan proizvod nek vam budu i rok i isporuka i naravno sama montaža, Garancija na proizvod je obavezna.



Tek kad su ti svi uslovi ispunjeni onda ste sigurni da je kvalitetan proizvod pred vama.
Pored toga estetski deo takođe mora biti ispoštovan.
Ako imate zahteve po pitanju stolarije u boji ili po pitanju teksture, budite dosledni u svom potraživanju.
Najzanimljivija, a slobodno možemo reći najbolji moguć izbor, bar po mome mišljenju je kombinacija ALU – drvo, jer u celosti zadovoljava sve kriterijume koji se traže od jednog prozora.
Najpre to što drvo daje toplotnu izolaciju i stabilnost u dimenzijama a može se uklopiti u bilo kakav ambijent nezavisno o kakvom objektu je reč- komercijalnom, industrijskom ili je u pitanju stambeni objekat odnosno kuća.



Aluminijumska obloga štiti drvo od spoljnjih, klimatskih uticaja a estetski izgleda savršeno.
Uklopljena je zdrava, organska varijanta kombinovana sa moćnim sjajem aluminijuma koji je u trendu i ekspanziji.
Još jednom ću vas opomenuti na izbor stakla koja su jako važana a često zanemarena što je nedopustivo jer kao što već rekosmo čine 80% samog okna a to je priznajte i sami nedopustivo velika površina za zanemarivanje.

Najčešća stakla koja se koriste za ALU i PVC stolariju su izopan ili termopan koje je jako dobar izolator odnosno smanjuju toplotni gubitak, ide u paru, u izborima 4x16x4, što znači 4mm stakla-termopan lajsna od 16mm,pa opet 4 mm stakla. Postoje i druge kombinacije 4X6,9,12X4 pa čak i troslojno staklo sa dve termopan lajsne odnosno dva međuprostora koja mogu biti ispunjena suvim vazduhom ili argonom ili nekim drugim gasom.Stakla mogu biti
  • FLOAT STAKLA
  • LAMINIRANA
  • KALJENA
  • STOPSOL
  • PARSOL i
  • NISKOEMISIONO STAKLO

FLOAT STAKLO je ravno ,providno, obično staklo, debljine 4 mm
LAMINIRANO ( panpleks) se sastoji od nekoliko float stakla a zalepljeni su folijom da ne puca u male komadiće prilikom razbijanja
KALJENO je termički obrađeno staklo poboljšanih mehaničkih osobina.U slučaju prskanja pucae na veliki broj malih komadića čije su ivice tupe
ORNAMENT stakla su ona stakla ukrašenih površina a u upotrebi su uglavnom kod ulaznih vrata, svetlarnika, kupatila
STOPSOL je reflektujuće staklo koje odbija svetlost delimično a deo propušta a daje efekat ogledala. Može biti raznih boja.
PARSOL staklo ima blagu boju i veću propustljivost svetlosti
NISKOEMISIONO STAKLO je staklo na koje se nanosi tanak slojvanadijum-dioksida koji u zimskim uslovima propušta IC zrake a tokom leta ih sprečava prolaz.O njihovom kvalitetu najviše govori koeficijent toplotne provodljivosti od1,3W/m2K

Нема коментара:

Постави коментар