недеља, 19. јул 2015.

Alu prozori i ALU vrata


Alu prozori i ALU vrata

Alu prozori i ALU vrata su elementi koji su nezaobilazni kada je u pitanju nov, moderan poslovni prostor.prvi Nedoumice koja se javljaju pri kupovini i ugradnji ALUstolarije svakako ima pa ću u ovom blogu pokušati da vam ih razrešim.
Najčešće postavljena pitanja se odnose na to kakvu izabrati, onu sa preklidom termičkog mosta iz hladne serije ili onu koja nema prekid, odnosno onu čiji je profil prošao proces plastifikacije i eloksikacije.
Plastifikacija aluminijumskih profila predstavlja površinsku zaštitu profila i to bojama u prahu elektrostatičkim nanošenjem boja na profi, tako da se boje pomoću specijalnih alatnih pištolja nanose na profil elektrostatičkim naelektrisanjem. Zatim se profili izlažu procesu kiselinskog odmašćivanja i takozvanu hromatizaciju kojom se dobija hemijski pripremljena površina za proces plastifikacije. Tako dobijeni proili se dalje izlažu polimerizaciji, odnosno u specijalnim komorama pri temperaturamaod 180 do 200 stepeni celzijusa, se vrši polimerizacija.



Ako bismo govorili o manama ALU stolarije, je ta što aluminijum ima veliku toplotnu provodljivost . Ta mana se izbegava prekidom termičkog mosta koji istini za volju znatno poskupljuje ovaj proizvod. Podložnost koroziji zahteva zaštitu pri određenim vremenskim uslovima-konkretno zbog toga se vrši eloksikacija.Pri spajanju elementi se ne vare pa je tu pojava korozije najčešća...
Pa ipak,prednost koju imaju na primer ALU prozori i uopšte ALU stolarija se ogleda u velikoj razlici mehaničkih svojstva spram PVC stolarije. Nisu potrebna nikakva dodatna ojačanja, što govori o njenoj stabilnosti a što je, kad je PVC stolarija u pitanju, obavezno... Samom činjenicom da nema čeličnih dodataka nema smanjenja toplotnih svojstva.



Aluminijumska stolarija se radi, po vašoj želji i nahođenju sa kipom ili bez, prozori mogu biti jednokrilni, dvokrilni, krovni, statični ili klizni.
Ništa ne daje takvu eleganciju, moderan izgled, a naročito minimalistički utisak kao aluminijumska stolarija. Prostori u kojima je ALU stolarija ugrađena puni su prefinjenosti i svetla.
Ona se uklapa uz ama baš svaku fasadu bez obzira na godinu izgradnje zgrade, svaki nameštaj ide uz nju, odlična je za kako poslovni prostor, tako za moderne kuće ljudi koji imaju stila.

Нема коментара:

Постави коментар